Sannewel
Blog

"Straight
to the point!"

Help, bestaat er zoiets als een 9-to-5 depressie?

06.07.2018

Help, bestaat er zoiets als een 9-to-5 depressie?

Meeeehhhhhhhh.... 
ik zit vast, 
ik wil niet meer,
ik kom mijn bed niet uit, 
kut, gaat die telefoon nou weer?
ik heb al drie weken niet gesport, 
ik grijp ieder excuus aan om koffie te drinken, uit lunchen te gaan, naar mijn ouders te rijden. 
Ik zit in een vicieuze cirkel en ik kom er maar niet uit. 


Qua werk dan he. Want de rest van het leven is fantastisch!! 
Bestaat er zo iets als een 9-to-5 depressie? 
Oke, grapje. Ik chargeer. 

Ik neem jullie graag een stukje mee in mijn ondernemersavontuur. En dan met name het avontuur dat ik samen met business coach Nicole Offenberg ben aangegaan. Daarvoor neem ik je in dit eerste deel eerst even een paar maanden mee terug in de tijd. 

 

Komt ie:


1 juni 2015 ben ik mijn bedrijf Sannewel. gestart, sindsdien werk ik als Interim Management Assistant en Virtual Assistant. Ik combineer diverse klanten, zowel op locatie als vanuit huis. Ik droomde al snel over werken vanuit het buitenland, gaan en staan waar ik wilde, ultieme vrijheid. Ik kon immers overal werken waar ik wifi had. Zo gezegd, zo gedaan. In de afgelopen jaren heb ik meerdere maanden vanuit Bali gewerkt. En minder rigoureus; vanaf het strand in NL als het lekker weer was, koffietentjes of bij vrienden op kantoor. Fantastisch vind ik het ondernemerschap. 


Goed, terug naar het Virtueel werken. Waar ook maar ter wereld. Ja, ik heb met het virtueel werken mezelf precies die vrijheid gegeven waar ik ontzettend gek op ben. Wil ik naar het buitenland, verhuur ik mijn huis en vlieg ik ervandoor. Heb ik zin om met mijn nichtje en neefje te knuffelen, pak ik m'n laptop in en rijd ik midden op de dag naar Gilze. Heb ik zin om in de zon te gaan liggen, besluit ik mijn to-do lijst tot na zonsondergang uit te stellen. Sta ik per ongeluk ineens midden in de week tot diep in de nacht in de kroeg? That's the beauty of life. Dan slapen we de dag erna gewoon lekker uit. En ja, natuurlijk betekent dat ook dat ik op zondag zit te werken en vele avonden mezelf moet verplichten die laptop dicht te doen omdat ik anders nooit meer de slaap zou kunnen vatten. Dat is het me meer dan waard! 


Maar goed, nou komt ie. Ieder voordeel heb ook z'n nadeel ;-). Want teeeering wat kan het soms (uh... vaak) ook saai zijn in je eentje! Ik ben een mensenmens, extravert, omring me graag met gelijkgestemden en haal daar mijn energie uit. Zet zo iemand dag in dag uit in z'n uppie met laptoppie aan de keukentafel (of cafe of strandtent) en tel uit de energielek. 
In december ben ik gestopt met interim opdrachten, sindsdien werk ik fulltime als VA. Waar ikzelf nog niet helemaal de link had gelegd, kwam ik er tijdens mijn eerste coachingsgesprek met Nicole achter dat mijn werkgeluk vanaf toen bergafwaarts is gegaan. 


In maart begon ik me sterk af te vragen waar ik toch in hemelsnaam last van had en in april vond ik mezelf Googlend naar symptomen van een burn-out. Ik had nergens maar dan ook echt nergens meer zin in. Oh nee grapje, alleen werkgerelateerde dingen waren me te veel. De rest van het leven was nog steeds prachtig. Kun je lachen of niet, maar dat deed me beseffen dat ik niet bang hoefde te zijn voor een burn-out. (Oké, en de wetenschap dat ik soms een beetje kan overdrijven... voelt iets niet goed? Dan zou ik dat weleens kunnen dramatiseren). Ik werkte steeds minder en minder en nam geen nieuwe opdrachten meer aan. Niet dat ik dat had besloten... Nee, ik hoorde mezelf gewoon nee verkopen. Ik kon het gewoon niet. Oei, oei en dan komt die inner criticus he. "Wat ben je nou aan het doen? Heb je de daling in je omzet niet gezien? Zul je niet eens zorgen dat je als een malle aan de slag gaat? Wat zullen je klanten wel denken? Je ergens rot bij voelen is een keuze, die keuze kun je ombuigen! etc. etc.". (wat hier nu precies de oorzaak van was vertel ik in een apart blog).  


Nou goed, ik zag mezelf wel cirkeltjes rennen maar ik wist echt gewoon even niet hoe ik die zelf moest doorbreken. En toen appte Thirza me (www.youryellowmarker.nl - fantastisch mens en concept) en herinnerde ze mij aan het bestaan van Nicolle Offenberg, Business Coach uit Breda die op een of andere manier ooit al eens op mijn pad is gekomen (what's meant to be...). Ik spitte heel haar website door en betrapte me erop dat ik na een uur nog steeds haar blogs aan het lezen was. She got me! Dus: ik heel m'n levensverhaal naar haar op de mail gezet, zij mij terug gemaild, wij Skypen en hoppa.. Een maand later zat ik in Madrid voor onze kennismaking. Ze woont gewoon in Breda hoor, maar zat op dat moment voor een zakelijke trip in Madrid en ik.... had wel weer zin om weg te gaan. Extra extra tof was dat Lyanne Vos en Thirza Tamboer met me mee zijn gereisd. Gewoon omdat het zo lekker is om er even een paar daagjes tussenuit te zijn. En, als het kan - waarom dan niet?


Ik deel mijn avontuur met terugwerkende kracht. Je bevond je zojuist een aantal maanden terug, zo tussen maart en juni 2018. Ik ben intussen een maand terug uit Madrid en man.... wat 1 kleine steen verleggen met een rivier kan doen... Als ik nu zeg: alles is weer goed, zul je denken: ja, ja, San. Dat zal wel. I know... pleisters plakken is net even wat anders dan de oorzaak aanpakken. Ik sta nog aan het begin van het proces. Maar weet je wat zo mooi is? Vanaf het moment dat ik tegen Nicole zei: Yes, we gaan er samen voor. Kwam alles weer in flow, en...... had ik al zo goed als een nieuw business concept bedacht voordat ik haar überhaupt had ontmoet. Dat is wat ik zeg. Die ene steen

 

To be continued.... 
 

blog.

Met mijn blogs inspireer ik je graag over allerlei onderwerpen die mij bezig houden. Ondernemen, werken als Virtual Assistant, rust en ruimte in je leven, de veranderende werkwereld, leven vanuit je hart en alles daar omheen en tussendoor. 

Recent

3 redenen om vanuit een Flexplek... Help, bestaat er zoiets als een... "Wat denk je van een maandje Bali... Netwerken.... HELP!! Hoe wordt... Alles zelf doen is zó 2016!