Sannewel
Blog

"Straight
to the point!"

3 redenen om vanuit een Flexplek te werken

08.06.2019

3 redenen om vanuit een Flexplek te werken

Toen je nog in loondienst werkte keek je onwijs uit naar de 'thuiswerkdagen'. Zo'n één keer per week was het geoorloofd te werken in je pyjama, misschien wel lekker vanuit de bank met je bordje ontbijt op je buik. Toen je op het punt stond freelancer te worden leek je dat het walhalla!! Werken waar en wanneer je maar wilt, lekker zonder te douchen (of zelfs uit bed te komen). En nu je dat hebt..... shit... blijk je ineens mensen om je heen te missen. En structuur. Je bent die keukentafel hartstikke beu en de muren komen soms gewoon op je af. Lang leve flexwerkplekken! Wist je dat 90 procent van de zzp'ers regelmatig buitenshuis werkt? En dat bijna de helft van de zzp’ers kiest voor een flexwerkplek? Drie redenen voor jou als ondernemer om een flexplek te huren: 

 

Je bent veel productiever als je vanuit een flexwerkplek werkt 

Je wordt niet afgeleid door de wasmachine die klaar is, de troepjes die je eigenlijk eerst nog moet opruimen omdat je anders niet lekker werkt, de buurvrouw die ziet dat je thuis bent "en dus vrij bent". Je gaat naar een flexplek om te werken en dat is dan ook wat je doet. Werken. Totdat je weer gaat. 

 

Je hebt mensen om je heen om mee te sparren 

Op een flexwerkplek of Co-workingspace werk je samen met andere ondernemers. Vaak jonge, creatieve / online ondernemers waarmee je een overeenkomst hebt. Of je nu social media managet, ondernemers coacht of een webshop beheert, je loopt allemaal tegen dezelfde dingen aan. Soms super zakelijk (shit, die belasting) en soms mega persoonlijk (want ja, ondernemerschap = 100% persoonlijke ontwikkeling). Hoe mega chill is het om je te omringen met mensen die een soortgelijke journey hebben als jij? De ene keer kun jij iemand net dat ene zetje geven en de andere keer krijg jij die kruiwagen van een ander. Together we are more! (cheezy but oh so damn true).

 

Je bewaakt je werk / privé balans 

Want ja, het is zo verleidelijk om altijd maar 'aan' te staan. Je ziet altijd en overal kansen als ondernemer. Je klanten appen, bellen, mailen je op de meest onmogelijke momenten. En, wil je tijdens het koken nog net even dat mailtje aftypen? Staat binnen no time je keuken vol rook (been there, done that). De fysieke scheiding tussen werk en privé werkt écht. Aan het eind van je werk de laptop dichtklappen en de ruimte verlaten, helpt met afschakelen. En ja, natuurlijk, ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Die laptop gaat mee naar huis en mág heus 's avonds nog even aan als je ineens die inspiratie hebt. Maar wees zuinig op jezelf (you are the moneymaker) en creëer die balans! 

 

Overweeg jij ook te werken vanuit een flexwerkplek? Kom een dagje proefwerken bij Thrive Co-working.

blog.

Met mijn blogs inspireer ik je graag over allerlei onderwerpen die mij bezig houden. Ondernemen, werken als Virtual Assistant, rust en ruimte in je leven, de veranderende werkwereld, leven vanuit je hart en alles daar omheen en tussendoor. 

Recent

3 redenen om vanuit een Flexplek... "Wat denk je van een maandje Bali... Netwerken.... HELP!! Hoe wordt... Alles zelf doen is zó 2016! Gastvrijheid: key in ondernemen!